Επισκέψεις στο Σκοπευτήριο Καισαριανής & στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας την 27-10-2017

     Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, η Γ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Τα παιδιά συγκινήθηκαν πολύ καθώς ξεναγήθηακν στον τόπο μαρτυρίου και εκτέλεσης διακοσίων αγωνιστών τη Πρωτομαγιά του 1944 στη περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Ήταν μια μέρα μνήμης και αποτροπιασμού για όλες τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που βίωσε η πατρίδα μας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και κατά τη ναζιστική και φασιστική Κατοχή αλλά ταυτόχρονα και εθνικής περηφάνειας για το μεγαλείο της Εθνικής μας Αντίστασης του 1940-44.

   Την ίδια μέρα, η Α΄και Β’ τάξη επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ξεναγήθηκε σε πολεμικά πλοία, τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», το αρματαγωγό «Ικαρία» και το υποβρύχιο «Ωκεανός». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν την αξία του Πολεμικού μας Ναυτικού και τη συμβολή του στον αγώνα για την προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας διαχρονικά.

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος