Ιστορικό σχολείου


6
ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


  

Ένα αίτημα πολλών ετών των δημοτών του Αγίου Δημητρίου επιτέλους ικανοποιήθηκε το 2004, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2004-2005 (ΦΕΚ ίδρυσης 1067 τ.Β’/14-7-2004).

 

Όπως κάθε αρχή, έτσι και αυτή ήταν δύσκολη.

 

Το σχολείο μας δεν είχε - και ακόμη δεν έχει - δικό του κτίριο και έπρεπε να συστεγαστεί με το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου. Δεν ήταν όμως αυτό το μόνο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετή η παραχώρηση κάποιων αιθουσών στο 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου. Έπρεπε να καθοριστεί ποιες θα ήταν αυτές με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία τόσο της Διεύθυνσης, όσο και του συλλόγου καθηγητών του 6ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα, κάποια από τα οποία παραμένουν ακόμη και τώρα, δεκατρία χρόνια μετά, άλυτα.

 

Το σχολείο μας όμως, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει υπερίσχυε σ΄ έναν τομέα, υπερκαλύπτοντας τις όποιες δυσλειτουργίες: στο ανθρώπινο δυναμικό.

 

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι εξαιρετικής σημασίας.

 

Το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου ευτύχισε να έχει, από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του, εκπαιδευτικούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καλής συνεργασίας, γνώσεις, ικανότητες, σεβασμό προς τους άλλους, αγάπη για τα παιδιά και υπομονή, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός χαρούμενου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

 

Γνωρίζουμε ότι στο σχολείο ο καθηγητής δε βρίσκεται μόνο για να διδάσκει το αντικείμενό του.

 

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας αγάπη για τη γνώση, τη μάθηση, να τους βοηθήσουμε να σκέφτονται δημιουργικά και κριτικά, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και τις δυνατότητές τους, να συμμετέχουν, να μη σιωπούν, να μη παραιτούνται - διαδικασίες ζωής.

 

Σας διαβεβαιώνουμε πως όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, αποτελούν καθημερινό μας μέλημα.

  

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

(από σχ. έτος 2004-2005 έως και σήμερα)

 

ΤΟΥΛΗ ΦΛΩΡΑ ΠΕ02

 

ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕ02

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ06

 

ΜΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ06

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ06

 

ΣΤΑΡΡΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΕ04

 

ΦΑΒΒΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΕ02

 

ΛΕΚΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ04

 

ΒΑΒΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕ04

ΠΑΤΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕ02

 

 

 

 

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος