Σχετικά με την ιστοσελίδα του σχολείου

 

Η ιστοσελίδα του 6ου γυμνασίου Αγίου Δημητρίου δημιουργήθηκε εθελοντικά το σχ. έτος 2014 από εμένα τον Φώτη Τεφάνη που είμαι ο καθηγητής Πληροφορικής στο σχολείο μας.

Από τότε και μέχρι σήμερα συνεχίζω εθελοντικά και χωρίς καμμία υποχρέωσή μου την τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας σε θέματα βελτίωσης της σχεδίασης και της ανάπτυξής της.

Από το 2019 επιπλέον έχει αναλάβει η καθηγήτρια της Τεχνολογίας κ. Μαρία Χριστοπούλου τη καθημερινή σύνταξη των κειμένων και την ανάρτησή τους με πολύ μεγάλη επιτυχία με βάση την επισκεψιμότητά της - πάνω από 75.000 επισκέψεις από Σεπτέμβριο σε Σεπτέμβριο! 

Έχει καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αισθητική βελτίωσή της αλλά το κυριότερο να γίνει μια εύχρηστη και σαφής πηγή ενημέρωσης προς τους μαθητές, τους κηδεμόνες και τον οποιονδήποτε επισκέπτη της.

Ειδικότερα, έχει καταβληθεί πολλή προσπάθεια με την απευθείας συγγραφή κώδικα ώστε να ξεπεραστούν οι αισθητικοί περιορισμοί του δωρεάν και απαρχαιωμένου template καθώς και της πολύ παλαιάς έκδοσης της Joomla 2.5.

Εγινε προσπάθεια η ιστοσελίδα να έχει responsive σχεδίαση ώστε να προσαρμόζονται κατάλληλα τα περιεχόμενά της στα διάφορα μεγέθη των οθονών των συσκευών στις οποίες εμφανίζεται.

Ομως εξ αιτίας της μεγάλης παλαιότητας των λογισμικών δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι τώρα η αναβάθμισή τους λόγω διαφόρων ασυμβατοτήτων, με συνέπεια και το μενού να μην εμφανίζεται σωστά σε μικρές οθόνες (κινητά και μικρά tablets)  και πιθανόν κάποια στιγμή να πάψει να εμφανίζεται αυτή η ιστοσελίδα και στη θέση της να δημιουργηθεί μια καινούργια και πιο μοντέρνα αλλά ίσως χωρίς τις μέχρι τότε αναρτήσεις.

Ευελπιστώντας σε μεγαλύτερη συνδρομή τεχνικής βοήθειας από το ΠΣΔ ή από τους πόρους του σχολείου, εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν!

 

Φώτης Τεφάνης

Καθηγητής Πληροφορικής

 

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος