"Για ένα καλύτερο αύριο...μαζί!"

Ένα τραγούδι από τη χορωδία μας στον Διαγωνισμό "Καντο ν' ακουστεί 2021"

Η ομάδα της Χορωδίας του σχολείου μας, σε μια προσπάθεια να φωτίσει το γκρι των διαδικτυακών συναντήσεων, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τραγούδι με αφορμή τον Μαθητικό Διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021». 

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Από το Εγώ στο Εμείς» και τα παιδιά, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της μουσικού κ. Ηλία, το διαπραγματεύθηκαν μέσα από το πρίσμα των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

Τα παιδιά της ομάδας επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα κοινωνικό θέμα, όπως οι ανισότητες σε κάθε τους μορφή και ο κοινός αγώνας για την εξάλειψή τους, επειδή οραματίζονται «... ένα καλύτερο αύριο...» με τη συμμετοχή όλων, όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού μας. 

Πρώτα απ’ όλα τα παιδιά κατέθεσαν τις σκέψεις τους σε μορφή στίχων, είτε με ομοιοκαταληξία είτε χωρίς. Στη συνέχεια, προσάρμοσαν το κομμάτι σε ομοιοκατάληκτο στίχο και κάποια  παιδιά έγραψαν τη μουσική ενώ επιλέξανε όλοι  μαζί τις συγχορδίες του κομματιού. Λόγω της πανδημίας ηχογραφήθηκε το πιάνο με τη μελωδία και στάλθηκε στο κάθε παιδί χωριστά σαν καραόκε. Τα παιδιά ηχογράφησαν πάνω σ’ αυτό τη δική τους φωνή και δύο απ’ αυτά πρόσθεσαν συνοδεία κιθάρας. Συλλέξαμε όλα τα αρχεία ήχου και συνθέσαμε όλες τις φωνές και τα όργανα μαζί. 

Έτσι δημιουργήθηκε το ηχητικό που στείλαμε στον διαγωνισμό και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης από Κριτική Επιτροπή ειδικών αλλά και από τους ακροατές. 

Τέλος, δημιουργήθηκε βίντεο όπου τα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να «ντύσουν» το τραγούδι με ζωγραφιές που δημιούργησαν τα ίδια, εμπνευσμένα από τους στόχους: «10_Λιγότερες Ανισότητες» & «16_Ειρήνη, δικαιοσύνη, Ισχυροί θεσμοί». 

Απολαύστε το!

 

 

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος