Το 6ο στη Βραδιά του Ερευνητή 2019 στο Ε.Μ.Π.


Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι συνεπές στο ραντεβού του, για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων από τις πέντε το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

Συνεπές και το 6ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου, το οποίο συμμετείχε με μαθητές και μαθήτριες της Γ´ Γυμνασίου - στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας με αντικείμενο την έρευνα και τον πειραματισμό. Η ομάδα μας έφτασε στο κτίριο της Πατησίων στις 6 το απόγευμα, αφού είχε συμμετάσχει στην κινητοποίηση για το κλίμα και ξεναγήθηκε στα εκθέματα για περισσότερο από μιάμιση ώρα. 

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η προβολή του έργου των ερευνητών και η ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους, του ρόλου του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στην επιστήμη, αλλά και την προσφορά του στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας  

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος