Φιλοξενία μαθητών και μαθητριών του αδελφοποιημένου μας σχολείου από το Μιλάνο. 

 

Το σχολείο μας άρχισε συνεργασία με το ιταλικό σχολείο Artemisia Gentileschi από το Μιλάνο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Αδελφοποίηση-Ανταλλαγές». Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, υποδεχτήκαμε ομάδα μαθητών και καθηγητών από το ιταλικό σχολείο, που φιλοξενήθηκαν από μαθητές μας και συμμετείχαν στο σχολικό μας πρόγραμμα για την εβδομάδα: από την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 έως την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020. Για το λόγο αυτό, προγραμματίστηκαν πολλές κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες /ξεναγήσεις/ επισκέψεις. 

 - Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, τους υποδεχθήκαμε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας με μια μικρή γιορτή από τη χορωδία, σε επιμέλεια της μουσικού κ. Ηλία και την ομάδα παραδοσιακών χορών, σε επιμέλεια της γυμνάστριας κ. Φωτιάδου. Ακούστηκαν ελληνικά και ιταλικά τραγούδια και παρουσιάστηκαν χοροί από διαφορές της χώρας. Στη συνέχεια, οι 17 Ιταλοί μαθητές μαζί με 25 μαθητές/τριες του σχολείου ξεναγήθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο της Ακρόπολης, περιηγήθηκαν στο Θησείο, την Αρχαία Αγορά, το Μοναστηράκι και την Πλάκα. 

-Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, η ελληνοϊταλική ομάδα υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα αγγλικά με θέμα την αειφορία στο Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ελευσίνας και ακολούθησε ένα αστικό μονοπάτι που συνέδεε τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με τη σύγχρονη πόλη και τη βιομηχανική ζώνη και κατέληξε στο λιμάνι της. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Στ. Νιάρχος όπου μας έγινε ξενάγηση τόσο στα ελληνικά όσο και στα ιταλικά. Το απόγευμα, απολαύσαμε το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα όπου και κάναμε τη βόλτα μας. Η ημέρα μας ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο του Αγ. Δημητρίου όπου η δήμαρχος κ. Ανδρούτσου υποδέχτηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες με τους φιλοξενούμενους τους. 

-Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, η ομάδα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και περιηγήθηκε στην πόλη του Ναυπλίου.

-Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο σχολείο μας με στόχο να υπάρξει διάδραση μεταξύ των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών/τριών σε σχολικό περιβάλλον. Έτσι, η ελληνοϊταλική ομάδα παρακολούθησε εισήγηση στα μαθηματικά από τον μαθηματικό κ. Γκίκα με θέμα τη χρυσή τομή και στη γλώσσα και τον πολιτισμό από τη φιλόλογο κ. Μακρή. Στη συνέχεια, έπαιξαν ποδόσφαιρο και volleyball και η μέρα στο σχολείο μας έκλεισε με χορό και σουβλάκια, προσφορά του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, λόγω της Τσικνοπέμπτης. Το απόγευμα, παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα και στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στα αγγλικά στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανάς στο Κολωνάκι.  
-Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, νωρίς το πρωί η ομάδα των Ιταλών μαθητών/τριών αναχώρησε για Μιλάνο. 
Όλες οι μετακινήσεις την εβδομάδα της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκαν με το πούλμαν του Δήμου Αγ. Δημητρίου για το οποίο ευχαριστούμε θερμά. 

 

 

 

 

 

 

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος