Επίσκεψη της Α' τάξης στα Μουσεία Ακρόπολης  & Κυκλαδικής Tέχνης

Την Τετάρτη 14/2/2018 η Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας παρακολούθησε στο Μουσείο της Ακρόπολης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Ταξίδι στο χρόνο με βάση την Ακρόπολη " και στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νομίσματα και σύμβολα της καθημερινής ζωής στην αρχαία Ελλάδα» .

Σκοπός του πρώτου προγράμματος ήταν να συμμετάσχουν οι μαθητές ενεργά σε ένα ταξίδι στην ιστορία του βράχου της Ακρόπολης και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που συνδέθηκαν με αυτόν. Επίσης, να δουν από κοντά αγγεία διαφορετικών περιόδων της αρχαιότητας, αρχαϊκά γλυπτά, τον Παρθενώνα και τον γλυπτό του διάκοσμο.

Σκοπός του δεύτερου προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές το νόμισμα τόσο ως βασικό μέσο συναλλαγής , όσο και ως μέσο συμβολισμού. Επιπλέον, να δουν από κοντά δείγματα της κυκλαδικής τέχνης και να έρθουν σε επαφή με βασικές πτυχές της καθημερινής ζωής στην αρχαιότητα.

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος