Τριήμερη εκδρομή Γ γυμνασίου 2018

 

Την Πέμπτη 1 – 3 – 2018 έως το Σάββατο 3 – 3 – 2018 η Γ΄ Τάξη πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο – Μετέωρα - Τρίκαλα. Κατά τη διάρκειά της οι μαθητές, εκτός από την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά διάφορα πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις σχολικές τους γνώσεις που αφορούν σε διάφορα μαθήματα, όπως της ιστορίας, της γεωγραφίας, των θρησκευτικών και των εικαστικών .
Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Βρέλλη, όπου θαύμασαν τα κέρινα ομοιώματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Βυζαντινό Κάστρο των Ιωαννίνων, κέντρο διοικητικό , πνευματικό και στρατιωτικό κατά τη νεότερη εποχή, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Αλή Πασά στο νησάκι της πόλης, όπου και θανατώθηκε ο θρυλικός Αλής.
Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν το Σπήλαιο Περάματος και περπάτησαν την 1.100 μέτρων διαδρομή του, θαυμάζοντας τον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες και είδαν τη σπηλαία άρκτο καθώς και την έκθεση με παλαιοντολογικά ευρήματα που βρίσκεται στο κέντρο υποδοχής. Έπειτα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Πολέμου στο Καλπάκι, που περιλαμβάνει εκθέματα – κειμήλια της μάχης του Καλπακίου , το 1940, και επισκέφτηκαν τα Ζαγοροχώρια με την ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πέτρα της περιοχής .
Την τρίτη και τελευταία ημέρα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο με έργα ζωγραφικά, χαρακτικά και γλυπτά της νεοελληνικής τέχνης. Ύστερα επισκέφτηκαν το σύμπλεγμα των βράχων των Μετεώρων, το δεύτερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο όρος. Τελευταίος σύντομος σταθμός ήταν τα Τρίκαλα, με τον ποταμό Ληθαίο να διασχίζει το κέντρο της πόλης.

 

 

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος