Η Β'  Γυμνασίου μαθαίνει για το χτες και το σήμερα της ελληνικής βιομηχανίας

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου 2018 τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ELBISCO στο Πικέρμι. Εκεί, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους της εταιρείας για όλες τις λειτουργίες και τα τμήματα μιας μεγάλης σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και μάλιστα ετοιμάζει μεγάλη επέκταση στη Χαλκίδα προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες εξαγωγές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής φρυγανιάς και ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό και τις παραγωγικές διαδικασίες. Η εταιρεία μας αποχαιρέτησε χαρίζοντάς μας ένα πλούσιο δείγμα των προϊόντων της.

Επίσης, στις 13 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη και συγκεκριμένα στην έκθεση «160 χρόνια ελληνική βιομηχανία, καινοτομία MadeinGreece». Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση από ειδικευμένες μουσειοπαιδαγωγούς και γνώρισαν την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής βιομηχανίας μέσα από θρυλικές επωνυμίες, όπως ΕΛΒΙΕΛΛΑ, FIX, ESSOPAPPAS, DMC, IZOLA, ESKIMO, που άφησαν το στίγμα τους, αλλά και σημαντικές εταιρείες που συνεχίζουν να πρωτοπορούν, όπως ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, ΒΙΒΕΧΡΩΜ, ΔΕΛΤΑ και πολλές άλλες.

Με τις δύο αυτές επισκέψεις, γίνεται δυνατή η σύνδεση του παλαιού και του σύγχρονου και ενδυναμώνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους δρόμο καινοτομίας και προκοπής.

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος