Επίσκεψη στη βιομηχανία Tasty

 

Η Β’ Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη (7 & 12 Φεβρουαρίου 2019), στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, στη βιομηχανία TASTY στον Αγ. Στέφανο, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και το εργασιακό περιβάλλον μιας μεγάλης επιχειρήσης. Ακολούθησε ανατροφοδότηση της επίσκεψης, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες μοιράστηκαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη. Όλα αυτά θα αξιοποιηθούν μαθησιακά.

Διαβάστε λίγα από όσα έγραψαν:

.......................................................................................................................................................................

Η επίσκεψη αυτή μου άρεσε πάρα πολύ διότι είναι μια εταιρεία που την γνωρίζουμε και μέσα σε λίγες ώρες καταλάβαμε την παραγωγική διαδικασία της. Χ.Μ.

Η επίσκεψή μας στην tasty ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία και συναρπαστική εμπειρία που θα ήταν ωραία να τη ζήσει ο καθένας. Είδαμε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να δουν όλοι και δεν είναι κάτι που βλέπεις με ευκολία. Παρά το γεγονός ότι ήταν ωραία καθόλη τη διάρκεια που μας μιλούσε ο υπεύθυνος, έμαθα αρκετά πράγματα, παρόλα αυτά αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι όταν μπήκαμε στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας των προϊόντων. Μου άρεσε που είδα και έμαθα το πώς φτιάχνονται τα πατατάκια γιατί πολλοί τα γνωρίζουν αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο παρασκευής τους όπως επίσης μου άρεσε πάρα πολύ που είδα όλα αυτά τα μηχανήματα που συντελούν στη συσκευασία του προϊόντος. ... Ηταν υπέροχα και πιστεύω ότι σίγουρα θα βοηθήσει όλους μας για το ρόλο που έχουμε αναλάβει. Β.Λ.

Πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε για τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης που ασχολείται με ένα προϊόν που καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά. Εντυπωσιάστηκα από την φοβερή οργάνωση και την καθαριότητα στο εργοστάσιο. Η παρουσίαση από τον υπεύθυνο ήταν ευχάριστη και γενικότερα καθόλου κουραστική.Κ.Μ.

Η επίσκεψη στην Tasty ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα πραγματικό εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων snackκαι να παρακολουθήσουμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας τους. Επίσης καταφέραμε να συζητήσουμε με έναν υπεύθυνο της εταιρείας και να λάβουμε σημαντικές πληροφορίες για το πως λειτουργεί το κάθε τμήμα της. Ζ. Κ.

 

οι tasty tasters πριν...

 

και μετά!!! 

 

 

 "Όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα πουλιά, τα λιβάδια και τα λουλούδια."

ανώνυμος